n. 150g pekonia
3 rkl oliiviöljyä
1 chili (poista siemenet)
2 valkosipulinkynttä (unohdin laittaa :D )
1/2 keltasipulia
1 dl valkoviiniä
tinjamin- ja rosmariininoksa
laakerinlehti (tämäkin unohtui...)
1 dl sokeriherneitä
(tuoreita tai pakastettuja) (nämä unohdin ostaa kaupasta, koska ostoslista jäi kotiin! :D)
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
400-500 g tagliatellea (laitoin tuorepastaa)
100 g parmesaania
Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan isoon kattilaan. Viipaloi pekoni
parin sentin mittaisiksi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kunnes se
on rapeaa. Nosta reikäkauhalla pekonit talouspaperin päälle, johon
ylimääräinen rasva saa imeytyä.
Kaada pannun pohjalle 3 rkl oliiviöljyä
ja freesaa viipaloitua chilejä ja kuutioituja sipuleita kolmisen
minuuttia. Kaada mukaan valkoviini sekä yrtit ja herneet. Anna porista
miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin
puoleen alkuperäisestä. Nappaa yrtit pois pannulta. Lisää kerma ja
kiehauta. Laita rapeat pekonit mukaan ja mausta kastike suolalla ja
mustapippurilla. Tarkista maku, tässä vaiheessa se saa olla tiivis,
tulinen ja melko suolainen.
Lisäys vielä! Ruisrock-fiilistelyä, joka siis tänä viikonloppuna tulossa! (:
Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitetty ja lävikössä valutettu pasta
kastikkeeseen. Pyöräytä raastettu parmesaani pastan sekaan. Anna
vetäytyä hetkinen, tarjoile.
Koristeeksi laitoin vielä vähän rucolaa! (: Sitten vaan valkkarilasi kylkeen (samaa valkkaria, jota käytettiin myös itse ruokaan) ja eikun nautiskelemaan!
Lisäys vielä! Ruisrock-fiilistelyä, joka siis tänä viikonloppuna tulossa! (:
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti