1.7.2013

Chili-pekonipasta namnamnam!

Kokeilin Safkaa-kirjan ohjeella pekonipastaa ja ai että, tuli ehkä herkullisinta itse tekemääni ruokaa ikinä! Ajattelin siis jakaa reseptin myös teidän kanssa!


n. 150g pekonia
3 rkl oliiviöljyä
1 chili (poista siemenet)
2 valkosipulinkynttä (unohdin laittaa :D )
1/2 keltasipulia
1 dl valkoviiniä
tinjamin- ja rosmariininoksa
laakerinlehti (tämäkin unohtui...)
1 dl sokeriherneitä
(tuoreita tai pakastettuja) (nämä unohdin ostaa kaupasta, koska  ostoslista jäi kotiin! :D)
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
400-500 g tagliatellea (laitoin tuorepastaa)
100 g parmesaania

Laita hyvin suolattu vesi kiehumaan isoon kattilaan. Viipaloi pekoni parin sentin mittaisiksi siivuiksi ja paista kuumalla pannulla kunnes se on rapeaa. Nosta reikäkauhalla pekonit talouspaperin päälle, johon ylimääräinen rasva saa imeytyä.

Kaada pannun pohjalle 3 rkl oliiviöljyä ja freesaa viipaloitua chilejä ja kuutioituja sipuleita kolmisen minuuttia. Kaada mukaan valkoviini sekä yrtit ja herneet. Anna porista miedolla lämmöllä viitisen minuuttia, kunnes neste on haihtunut noin puoleen alkuperäisestä. Nappaa yrtit pois pannulta. Lisää kerma ja kiehauta. Laita rapeat pekonit mukaan ja mausta kastike suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku, tässä vaiheessa se saa olla tiivis, tulinen ja melko suolainen.

Keitä pasta ohjeen mukaan, lisää keitetty ja lävikössä valutettu pasta kastikkeeseen. Pyöräytä raastettu parmesaani pastan sekaan. Anna vetäytyä hetkinen, tarjoile.

Koristeeksi laitoin vielä vähän rucolaa! (: Sitten vaan valkkarilasi kylkeen (samaa valkkaria, jota käytettiin myös itse ruokaan) ja eikun nautiskelemaan!




Lisäys vielä! Ruisrock-fiilistelyä, joka siis tänä viikonloppuna tulossa! (:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti