24.7.2013

Ravintola Aino

Kuten viime tekstissä lupasin, nyt tulee kuvia ja juttua koskien Ravintola Ainoa Espalla! (: Kävimme siellä siis 4 hengen voimin synttäripäiväni iltana toissa viikolla ja oli erittäin makoisaa ruokaa ja hyvä palvelu. Ei tarvinnut jäykistellä ja sai olla ihan oma itsensä. Voin siis suositella kaikille!!

Ainossa tarjoillaan suomalaista "perinneruokaa", eli listalla on paljon esim. kalaa ja poroa. Itse söin menu Ainon ja Ville taas otta Menu Väinämöisen. Nimistä päätellen sukupuolen mukaan suunnitellut menut olivat siis osuneet nappiin. Näden ohelle sitten otimme menuihin sopivat viinipaketit.

Alkuruoat:

Minun alkupalani oli kaalikeitto ja tosi hyvää olikin! Kenties lempparini tuolla syömistäni ruoista. Sen kanssa viininä oli Soave Monte Ceriani 2011.

Sanon jo tässä vaiheessa, että kaikki viinit sopivat ruokien kanssa kuin nappi silmään! Nam! Vaikka ennen en juonut viinejä juuri lainkaan, nykyään on melkein pakko aina ravintolassa ruoan kanssa saada viiniä ja arvostus niitä kohtaan on kasvanut! Sillä on oikeasti väliä, minkä ruoan kanssa juo mitäkin viiniä! :D Maallikon puhetta, mutta se on ihana juttu huomata.
 
Villen alkuruoka oli sitrusmarinoitua nieriää ja sen kanssa Lundén Rüdesheimer Riesling 2012.


Pääruoat:

Pääruokana mulla oli savustettua lohta, sitrus-voikastiketta ja peruna-ruohosipuliterriniä. Tämän seuralaisviini oli sama Riesling, joka Villen alkupalan kanssa oli.

Villen pääruoka oli poronfileetä, tummaa mustaherukkakastiketta ja savukylki-perunakakkua. Tämän kanssa Camins del Priorat 2010.


Jälkiruoat:
Minun jälkkärini oli jogurtti pannacotta ja marjoja! Oli namskis. Tämän kanssa jenkkiläinen viini Pacific Rim Framboise, joka oli makea vadelmaviini. En oikein tiedä tykkäsinkö, mutta hauska uusi tuttavuus.

Jälkkärinä Villellä oli piimäkakkua, mustikkajäätelöä ja rahkavaahtoa ja tämän kanssa viini Château Carsin Liquoreux 2007 Ranskasta.

Onko kukaan muu käynyt Ravintola Ainossa? Jos joo, mitä tykkäsitte?

Kaiken kaikkiaan suosittelen lämpimästi tätä ravintolaa! Menkää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti