Äskenpä kokeilin tälläistä taas kerran Safkaa-kirjasta! Voin kyllä jälleen suositella!
Tässä teille ohje (nejälle):
600-700 g lohifileetä (niskapalaa)
1 tuore chili
3-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl soijakastiketta
2 limetin mehu
0,5 dl vettä
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa lohifileestä noin kolmen
sentin paksuiset viipaleet. Kuumenna grilli- tai paistinpannu hyvin
kuumaksi, laita lohet pannulle 45 sekunniksi ja nosta ne uunivuokaan
paistettu puoli ylöspäin. Lohen tulee kypsyä pinnalta vain muutaman
millin verran. Laita lohet odottamaan sopivan kokoiseen uunivuokaa paistopuoli ylöspäin.
Valmista liemi. Viipaloi chili ja inkivääri kattilan pohjalle ja kaada sinne myös
soijakastike, limettien mehu sekä vesi. Keitä seosta kevyesti pari kolme
minuuttia, jotta liemi ehtii maustua. Kaada kiehuva liemi lohipalojen
päälle niin että nestettä on noin puoliväliin lohipaloja. Nosta vuoka
uuniin ja kypsennä lohipaloja 150 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta
vuoka uunista ja anna lohipalojen jälkikypsyä liemessään vielä viisi
minuuttia.
Lohi jäi ihanan meheväksi, kun se tehtiin näin! Lisäkkeeksi tein höyrystettyä parsakaalia ja täysjyväriisiä!
Harmikseni Ville ei ehtinyt ihan kotiin tätä tuoreeltaan maistamaan, mutta toivottavasti ruoka on vielä yhtä hyvää vähän myöhemmin tänään!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti