5.8.2013

Pintapaistettua lohta lime-chililiemessä

Äskenpä kokeilin tälläistä taas kerran Safkaa-kirjasta! Voin kyllä jälleen suositella!

Tässä teille ohje (nejälle):

600-700 g lohifileetä (niskapalaa)
1 tuore chili
3-5 cm:n pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl soijakastiketta
2 limetin mehu
0,5 dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Leikkaa lohifileestä noin kolmen sentin paksuiset viipaleet. Kuumenna grilli- tai paistinpannu hyvin kuumaksi, laita lohet pannulle 45 sekunniksi ja nosta ne uunivuokaan paistettu puoli ylöspäin. Lohen tulee kypsyä pinnalta vain muutaman millin verran. Laita lohet odottamaan sopivan kokoiseen uunivuokaa paistopuoli ylöspäin.

Valmista liemi. Viipaloi chili ja inkivääri kattilan pohjalle ja kaada sinne myös soijakastike, limettien mehu sekä vesi. Keitä seosta kevyesti pari kolme minuuttia, jotta liemi ehtii maustua. Kaada kiehuva liemi lohipalojen päälle niin että nestettä on noin puoliväliin lohipaloja. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä lohipaloja 150 asteessa noin 10 minuuttia. Nosta vuoka uunista ja anna lohipalojen jälkikypsyä liemessään vielä viisi minuuttia.



Lohi jäi ihanan meheväksi, kun se tehtiin näin! Lisäkkeeksi tein höyrystettyä parsakaalia ja täysjyväriisiä!




Harmikseni Ville ei ehtinyt ihan kotiin tätä tuoreeltaan maistamaan, mutta toivottavasti ruoka on vielä yhtä hyvää vähän myöhemmin tänään!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti