14.5.2013

Psykan pääsykoe

Tänäänpä kävin kokeilemassa psykan pääsykoetta! En ihan tosissani ollut saanut luettua, joten ei jännittänytkään hurjasti. Pääsykoevaatimuksethan olivat seuraavanlaiset:
  1. Holopainen, M. & Pulkkinen, P. 2008. Tilastolliset menetelmät.
  2. Tilastomatematiikan lisämateriaali, jossa on muun muassa kokoelma psykologian ja kognitiotieteen tilastomatematiikan tehtäviä ratkaisuineen.
  3. Artikkelikokoelma (n. 15-20 kpl), joka koostuu suomenkielisistä tieteellisistä tutkimus- ja katsausartikkeleista.
Itseäni ei tilastomatikka kiinnosta juuri yhtään ja siihen pääsykokeisiin valmistautuminen vähän kaatuikin. Farmaseutiksi valmistuin viime vuonna, joten ei ole ihan hirveitä paineita päästä heti uudestaan opiskelemaan. Ensi vuonna kenties sitten uudella innostuksella. Logiikkatehtävät tuntuivat tosi helpoilta, myös artikkelikokoelmaan liittyvät tehtävät olivat suht helppoja. Eivät tilasto-tehtävätkään ylitsepääsemättömiltä vaikuttaneet. Olisi pitänyt vain lukea paljon enemmän. Tiedänpähän nyt suurin piirtein minkä verran lukemista ensi vuonna vaadin itseltäni, jos tuonne rupean tosissani pyrkimään! Jos tätä lukemaan eksyy joku psykologiaa opiskelemaan pyrkinyt, kertokaahan miten meni!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti